Min man dricker

Författare: Någon Publicerat: Nummer: 49

Min exman har druckit oavbrutet över hela 2 veckor. Typ 3 liter vin om dagen. Vad ska jag göra? Han har problem med alkoholen. Han är 53 år.

Svar från Socialtjänsten

Besvarat:

Hej!
Du skriver att du är orolig för din före detta man utifrån hans alkoholintag, och undrar vad du kan göra? Du beskriver att han har druckit alkohol i större mängder och under tid, vilket är oroväckande.

När det gäller oro för en vuxen person och framförallt om det handlar om oro för missbruk och psykisk ohälsa kan du kontakta socialtjänsten för information och hjälp kring situationen. Kontakta kommunens Kundservice på 040-626 80 00 och be att få prata med mottaget på socialtjänsten.

Som privatperson har du alternativet att antingen uppge vem du är som är orolig eller vara anonym vid din anmälan till socialtjänsten. Om du vill vara anonym, ska du inte uppge ditt namn, adress, telefonnummer eller vilken relation du har till personen du är orolig för. Det för att när socialtjänsten följer upp din oro har personen rätt att få veta vem som lämnat orosanmälan, om man lämnat sitt namn.

Du kan även läsa mer på denna länk:
https://www.svedala.se/bo/omsorg-och-hjalp/missbruk-och-beroende/

Med vänlig hälsning,
Socialtjänsten

Gå tillbaka till föregående sida