Kan kommunen hjälpa till med lägenhet?

Författare: Desperat Publicerat: Nummer: 48

Hur gör man när man inte reder ut sin boendesits på egen hand? Om man är på väg att separera och inte kan få tag i en egen lägenhet trots mycket sökande och det finns ingen borgensman och man har skuld.
Försökt kontakta socialtjänsten men de har svarat att de ej kan hjälpa till med detta.

Jag vill ju kunna ha barnen boende hos mig, så att de inte bara behöver bo hos sin pappa, men det blir svårt när jag står utan bostad då jag inte vet vart jag kommer hamna.
Att bo kvar hos barnens pappa kommer inte heller fungera i längden då han får mig att må dåligt psykiskt.

Svar från Socialtjänsten

Besvarat:

Hej!
Du beskriver en besvärlig situation som skapar mycket oro för dig. Tyvärr är det ju svårt med bostäder speciellt om man som du har skulder.

Utgångspunkten är att man själv skall lösa sin boendesituation. För att bli beviljad boende genom socialtjänsten ska personen i fråga har mycket speciella skäl som gör att hen inte själv kan söka bostad. Oftast är den hjälp som man kan få av socialtjänsten endast tillfällig nödhjälp, tex pengar till vandrarhem.

När du och barnens pappa nu ska separera kanske det finns möjlighet att byta er gemensamma bostad mot två mindre. Kanske kan du hitta ett inneboenderum eller liknande under tiden som du söker lägenhet.

Vi hoppas att det löser sig för dig och resten av familjen.

Med vänlig hälsning,
Socialtjänsten

Gå tillbaka till föregående sida