Bostadslös mamma

Författare: Bostadslös mamma Publicerat: Nummer: 138

Hej!
Min mor, 68 år och multisjuk, har skulder hos kronofogden. Mamma hyr för närvarande en sängplats i mitt vardagsrum, jag är gift och har två ’ungavuxna’ barn hemma. Om vi säger upp hennes hyreskontrakt, vilken hjälp kan ni då erbjuda?
MvH dottern

Svar från Socialtjänsten

Besvarat:

Hej!
Att säga upp din mammas hyreskontrakt utan att ha en ny lösning är inte att rekommendera. Tyvärr är det svårt med bostäder, speciellt om man som din mamma har skulder.
För att bli beviljad boende genom socialtjänsten ska personen i fråga ha mycket speciella skäl som gör att hen inte själv kan söka bostad. Oftast är den hjälp som man kan få av socialtjänsten endast tillfällig nödhjälp, tex pengar till vandrarhem. Utgångspunkten är att man själv skall lösa sin boendesituation.

Kanske är det så att din mamma är vid dålig hälsa och kanske behöver någon form av särskilt boende. Du kan läsa mer om detta här: https://www.svedala.se/bo/omsorg-och-hjalp/boenden-sarskilda/. För att höra närmre kring vilka möjligheter som finns för din mamma, ta kontakt med kundservice i Svedala kommun, 040-626 80 00 och be att få prata med någon kring särskilt boende.

Med vänlig hälsning,
Socialtjänsten

Gå tillbaka till föregående sida